conseils-5-astuces-pour-faire-du-sport-a-la-maison

4 НАЧИНА ДА СПОРТУВАТЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

(6)

Да тренирате вкъщи е лесно.  Предлагаме ви няколко начина за спорт в домашни условия, които са лесни за изпълнение, дори и да не разполагате с много време. Сега е моментът да влезете във форма.

 

Въже за скачане

Често подценявано, въжето за скачане е отличен фитнес аксесоар за поддържане на формата в домашни условия. Скачането на въже е комплексно упражнение, което включва както мускулите на долната част на тялото, така и тези на корема, ръцете и раменете. Използва се лесно и е идеален начин за отслабване, плосък корем, увеличаване на издръжливостта и борба с целулита. Започнете с 5-минутна тренировка, като постепенно увеличете времето на 15 мин. (равносилно на 30 мин. джогинг), а впоследствие и на 30 мин. Тренирайте вкъщи когато имате време и желание (на не много твърда настилка).

 

Велоергометър за домашни условия за поддържане на тонуса

Символ на тренировките в домашни условия, велоергометърът позволява поддържане на формата и подобряване на издръжливостта – развива мускулите, като същевременно щади ставите, извайва силуета и топи мазнините, освен това укрепва сърдечносъдовата система. Нашият съвет: правилната позиция е много важна, за да избегнете болките в кръста, затова я регулирайте прецизно (седалка на нивото на ханша, краката леко сгънати на педалите).

 

Упражнения за коремните мускули

Няма по-добър начин за поддържане на формата в домашни условия и укрепване на мускулите на пояса от упражненията за корем.  Предният планк е базово упражнение – застанете с лице към пода с опорни точки предмишниците и пръстите на краката, стегнете коремните мускули и задръжте в тази позиция между 30 сек. и 1 мин. Тялото трябва да е под права линия от главата до петите като при лицевите опори. Правете по 3 серии с 30 сек. почивка между всяка 2-3 пъти седмично. За да работите за косите коремни мускули, изпълнявайте страничен планк – застанете в странична лакътна опора с крака и стъпала плътно един до друг, задръжте в тази позиция или правете малки движения в областта на ханша, за да усложните упражнението.

 

Фитнес топка за извайване на тялото без много усилия

Фитнес топката позволява укрепване на мускулите в дълбочина без много усилия. Макар и да натоварва главно коремните мускули (много е ефикасна за стегнат корем), топката позволява също укрепване на седалището. Трябва да изберете подходящия за вас размер топка в зависимост от ръста ви. И запомнете, че колкото по-мека е топката, толкова по-лесно изпълнявате упражненията. Съветваме ви да започнете с по-мека топка и да я напомпвате спрямо напредъка си.

 

 

 

Вече разбрахте, че е лесно да тренирате в домашни условия, без да губите много време, като комбинирате различни видове упражнения. Сега всичко е във ваши ръце.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE