conseils-4-bonnes-raisons-de-tester-le-biking

4 причини да изберете спининг тренировки

(1)

Какви са ползите от спининга, модерния начин да караш колело на закрито? Представяме ви 3 основателни причини да изберете този вид тренировки.

 

Спининг: Що е то?

Спининг е групова велотренировка на закрито (в зала) със специално пригодени за целта колела на фона на музика. Упражненията се водят от треньор и имат за цел подобряване на кардио-респираторна издръжливост и укрепване мускулатурата, особено в долната част на тялото. Интензивността на упражненията варира в зависимост от конкретната спининг тренировка.Спинингът е отличен начин да подобрите издръжливостта на тялото си при преходи с колело или в планината, както и да бързо да де освободите от излишните килограми. Тези тренировки не включват специални техники и трудни за изпълнение движения. Не оказват влияние на ставите, което означава, че дори хора с проблеми с гръбнака могат да се възползват от тях.

 

Спининг тренировки

Спининг тренировката е с продължителност между 30 и 80 минути. При нея се кара спининг байк на фона на музика, която отмерва ритъма на движенията. Упражненията се изпълняват в различни позиции и при различен ритъм. Пулсът се ускорява в спринтовите фази, които се редуват със серии интензивни почивки. Тренировката имитира колоездене с изкачване, спускане и с равни отсечки, а усещането е сякаш наистина карате колело на открито. Спинингът е достъпен и ефикасен спорт. Спининг байкът работи на принципа на съпротивлението, което може да се регулира с едно завъртане на копчето, така че да ви бъде трудно или лесно да въртите педалите. Съпротивлението може да бъде регулирано индивидуално, за да се контролира интензивността в зависимост от физическата форма на трениращия.

 

Защо да изберем спининг тренировки?

Подобряване на сърдечносъдовата дейност

Спининг тренировките са цялостна програма от упражнения, които са подходящи за поддържане на форма. Широкодостъпни са и са много полезни за подобряване на сърдечносъдовата дейност.Този тип тренировки подобряват функцията на сърцето, като го укрепват и повишават аеробната издръжливост при по-продължителни натоварвания. С редовни тренировки ще подобрите дишането и издръжливостта си и ще стимулирате кръвообращението.

 

Съвет от треньора: преди да започнете спининг тренировки, се препоръчва да правите аеробни упражнения в рамките на един месец.

 

Освобождаване на напрежението

Спининг тренировките са чудесен начин да се освободите от ежедневния стрес. Тези упражнения са изключително подходящи за подобряване на менталното здраве. Под наблюдение от треньор и с подкрепата на другите трениращи ще постигнете най-добри резултати. Спинингът не представляват никаква трудност за моториката, двигателния апарат и координацията. Всичко, което се изисква от вас, е да въртите педалите.

 

Отслабване

Спининг тренировките са сигурен начин да отслабнете бързо. Те комбинират мускулно и респираторно натоварване, които са ключов фактор при загубата на тегло. Интензивността и продължителността на упражненията водят до изгаряне на много калории (средно 700 калории за тренировка, в зависимост от вашето тегло и мотивация). Това е ИДЕАЛНАТА физическа активност, при която ще изхвърлите токсините и ще тонизирате тялото си. Този тип упражнения се отразяват положително на организма заради отделянето на ендорфин, така наречения „хормон на щастието”.

 

Тонизиране на тялото

Ползите от спининга не се изчерпват само с изгарянето на мазнини. Той спомага за стягане на долната част на тялото, на краката и на седалището, без да натоварва или травмира ставите. Ако редовно, ще придобиете сила и издръжливост на мускулите, без да трупате обем.

 

 

 

Спинингът ще ви помогне да бъдете във форма целогодишно. Тази физическа активност е идеална за освобождаване от стреса, за отслабване и за забавление. За да бъдат спининг тренировките наистина ефикасни, трябва да изпълнявате по две седмично, като допълнително може да ги комбинирате с упражнения за издръжливост (ниско интензивни тренировки, като стречинг или йога) и общи тренировки за укрепване на горната част на тялото. Ако искате да тренирате вкъщи, трябва да се снабдите със спининг байк. Така ще карате колело в домашни условия, без да се съобразявате времето.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE