conseils-mincir-avec-le-step

ОТСЛАБВАНЕ СЪС СТЕПЕР

Всяка година преди лятната почивка търсим начин да изваем фигура и да се чувстваме комфортно в тялото си. Искате да отслабнете? Не се колебайте повече. Тренровките със степер ще ви помогнат бързо да постигнете целите си и да оформите красива фигура по забавен начин за кратко време.

 

Какво представлява степерът?

Създаден в САЩ през 1986 г., степерът и до днес продължава да привлича последователи. От пускането му на пазара до днес той завзема фитнес зали и много хора го определят като изключително ефективен. Тренировките със степер са едни от най-популярните кардио тренировки и са подходящи за всеки, който иска да отслабне.

 

Можете да регулирате височината на педалите на степера, за да променяте интензивността на упражненията. Тренировките с този уред са изключително забавни и представляват хореография, която включва различни движения на фона на зареждаща музика. Тренировките със степер са много динамична физическа активност, която изисква много енергия. Всеки може да изпълни движенията с лекота, следвайки ритъма, насърчаван от позитивната атмосфера на групата.

 

Стъпка по стъпка горите калории

Търсите начин да отслабнете, докато се забавлявате? Забравете за диетите. Отслабването е лесно постижима цел, благодарение на степера. Тренировките с него консумират много енергия и не само укрепват всички мускули, но и повишават сърдечния ритъм и капацитета на сърдечносъдовата система. Резултатът - изгаряне на мазнини за рекордно време (около 500 калории на час).

 

Отслабване, но не само...

Освен че гарантира отслабване, степерът предлага цялостна тренировка. От тренировките с него има много ползи, в които ще се убедите с течение на времето...

 

Тренировките със степер укрепват цялото тяло

Възползвайте се от цялостно укрепване на мускулатурата. Качването и слизането от степера гарантира ефективно укрепване на долните и горните крайници. При тренировките с този уред работят активно мускулите на бедрата и прасците, заради упражнения като напади, вдигане на колена и бързи стъпки. С увеличаване на интензивността се увеличава и въздействието на тренировките, а тялото става по-атлетично. Ако искате да свалите килограми от долната част на тялото, се препоръчва да не вдигате нивото на степера. Но ако искате да изградите мускули, вдигнете нивото на степера. Ръцете работят координирано с останалата част на тялото и спомагат за баланс при всяко движение. Не спирайте да движите ръцете, защото по този начин тонизирате и тях.

 

Тренировките със степер подобряват стойката

С тези тренировки подобрявате координацията си и стойката на тялото. Всички хореографии изискват синхронизирани движения между горната и долната част на тялото, за да бъдат изпълнени правилно. Концентрацията е на максимум, тъй като трябва да следвате ритъма и да координирате цялото тяло.

 

Тренировките със степер подобряват дишането

С редовните тренировки със степер, како и с всяка друга аеробна физическа активност, ще подобрите издръжливостта. Сърдечносъдовата система се грижи за осигуряването на стабилен ритъм - дишането постепенно се подобрява и винаги сте в добро физическо състояние.

 

За кого са предназначени?

Тренировките със степер са достъпни за широк кръг от хора. Подходящи са за всички, които искат да запазят формата си, да стегнат тялото и да отслабнат.

 

Как протича една тренировка?

Една тренировка със степер има продължителност между 30 и 45 минути, в зависимост от нивото на участниците. Започва със серия от загряващи движения, които подготвят тялото и предотвратяват риска от травми на коленете и глезените. Следват движения от хореографията, които се изпълняват в позитивна атмосфера и с ободряваща музика. Упражненията са разделени от почивки. В края се отделят няколко минути за стречинг, за да се избегнат мускулна треска и крампи.

 

Съвети за успешна тренировка

На първо място, носете удобни обувки, които поддържат глезена стабилен. Регулирайте степера на правилната височина, в зависимост от нивото ви и го поставете пред вас. Пийте достатъчно вода през почивките. Съобразявайте се с нивото си, не се насилвайте, отнасяйте се към тялото и сърцето си с внимание, следвайте съветите на треньорите. И накрая, слушайте тялото си и вдигайте крака достатъчно високо, за да не се спънете в степера и да паднете.

 

Готови ли сте да отслабнете и да влезете във форма с тренировки със степер? Можете да ги изпълнявате вкъщи или във фитнес залата. Заредете се с позитивно настроение, влезте във форма и отслабнете бързо със степера.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE