conseils-yoga-produit-pilates-ring-pourquoi-est-il-efficace

ПРЪСТЕН ЗА ПИЛАТЕС: ЗАЩО Е ТОЛКОВА ЕФИКАСЕН?

Много известни личности са горещи привърженици на пилатеса - и не без основание. Създадена през 1920 г. от Джозеф Пилатес, тази система от упражнения се състои в леки, укрепващи мускулите движения, които щадят ставите и се изпълняват с бавно, дълбоко дишане. Тъй като пилатес упражненията се съсредоточават върху мускулите, поддържащи естествената извивка на гръбнака, той подобрява стойката и прави тялото фино, тонизирано и гъвкаво. За разлика от традиционните фитнес тренировки, в него се използват уреди като пръстена за пилатес. Той е лесен за използване и има много предимства, които ви представяме в тази статия.

 

Какво представлява пръстенът за пилатес?

Пръстенът за пилатес е обръч с две ръкохватки отстрани. Може да се хване с ръце, за да се работи върху горната част на тялото или между бедрата, за допълнително натоварване на абдукторите.

 

Защо да изберете тренировки с пръстен за пилатес?

Пръстенът за пилатес е уред, с който бързо ще постигнете резултати. Каква е тайната на неговата ефикасност? Представяме ви 3 причини да изберете пръстена за пилатес.

 

1. Укрепване на мускулите в дълбочина

Пръстенът за пилатес е уред, с който ще можете да правите различни упражнения за горната част на тялото, талията и бедрата. Съпротивлението, подобно на това на пружина, осигурява възможност за цялостна тренировка. Повторенията и натискът, който упражнявате ще ви помогнат да отслабнете, да стегнете горната част на тялото цялостно и целенасочено.

 

2. Тонизиране на тялото и извайване на силуета

Няма нужда да се изтезавате, за да оформите фино и тонизирано тяло. С пръстена за пилатес имате възможност да стегнете избрани мускули с лекота. Той ви позволява да правите различни движения без риск от травми. Перфектен е за постепенно преминаване към фитнес спортове.

 

3. Лесни, разнообразни упражнения

Голямото разнообразие от упражнения, които можете да правите с пръстена за пилатес, ви спестява монотонността. В зависимост от вашето настроение и от желанието кои мускули да тренирате, може да разнообразявате тренировъчните си сесии: ръце, гърди, талия, бедра, седалище...

 

Искате да опитате тренировки с пръстен за пилатес? Разгледайте нашите безплатни видео упражнения и оформете лесно мечтаното тяло.

ЙОГА
conseils-yoga-exercice-exercices-video-brique-yoga

Йога блокчетата на Domyos са аксесоар, който ще ви позволи да подобрите гъвкавостта си, за да постигате по-добри резултати при тренировките по йога.

HAUT DE PAGE