ЗАЩО СА ЕФИКАСНИ УПРАЖНЕНИЯТА С МИНИ СТЕПЕР?

Познавате ли този малък фитнес уред за оформяне на силуета в домашни условия? Открийте това малко чудо, което ще ви помогне по пътя към красивата спортна фигура.

Нека си признаем, че не винаги е лесно да намерим време за тренировки в спортната зала. Забравете чувството за вина, вече ще можете да тренирате и в къщи за оформяне на силуета. Как? С помощта на този ефективен фитнес уред, благодарение на който ще запазите физическата си форма през цялата година.

 

 

Напред към добрата спортна форма!

Поддържайте я с всички средства, дори и в къщи! Упражнениятасъс степерса високо ценени, изпълняват се лесно както в зала, така и в домашни условия, позволяват да се натоварите физически и да изгорите немалко калории. Концепцията на уреда е много проста - тренирате върху педали ,които ви дават възможност за изпълнение на различни видове упражнения. Целта? Подобряване на физическата форма и работата на сърдечно-съдовата система, като се провокира увеличаване на аеробния капацитет (по-добра издръжливост). Упраженията със степер тренират едновременно мускулатурата и сърдечно-съдовата система. Постепенно се подобряват дишането и координацията.

 

За какво служи мини степерът?

Дори и при неинтензивна употреба, фитнес упражненията с уреда ще ви подействат благотворно и ще помогнат за укрепване на мускулатурата на цялото тяло. За разлика от стандартните модели, мини степерът има една допълнителна функция - той служи не само за отслабване и кардио тренировки, но и за трениране и укрепване на долните части на тялото(седалище, абдуктори, квадрицепси, прасци и т.н.). Изключително практичен, ако искате да изваяте силуета си, без да излизате от къщи. Достатъчно е да застанете изправени на педалите и да симулирате качване по стълби.

 

Мини степери Domyos

Предлагаме ви два модела за поддържане на физическата форма - мини степерът Essential тонизира долната част на тялото благодарение на страничното движение на педалите, при което работят долната част на тялото, бедрата и седалището и се извайва силуетът. Степерът Twister предлага още повече функции, които ще ви помогнат да тренирате цялото тяло. Интегрираните към уреда ластици имат двойно предназначение - позволяват да работите едновременно върху горната и долната част на тялото.

 

Всеки уред е снабден с брояч, измерващ следните параметри:

  • време,
  • изгорени калории,
  • брой стъпки в минута,
  • общ брой стъпки.

 

Тренировки с мини степер

Всяка тренировка със степер трябва да започва с фаза на загряване от 3 до 5 мин., като тази фаза трябва да е с по-голяма продължителност, ако сте на възраст над 50 години. Започвайте всяко упражнение със загряване, като постепенно увеличавате натоварването, а в края на упражнението забавяйте темпото. Ако започнете прекалено бързо с интензивно натоварване, рискувате да се нараните или да се изтощите бързо. Постепенно ускорявайте сърдечния ритъм и прогресивно развивайте издръжливостта си.

 

Ако тренирате ежедневно, достатъчни са 10 минути упражнения. Ако тренирате 2-3 пъти седмично увеличете продължителността на 20-30 минути, а при тренировки 1-2 пъти седмично на 60 минути. Ако сте начинаещ, увеличавайте постепенно интензивността на натоварването и продължителността на тренировките, като ги адаптирате спрямо нивото ви, за да постигнете максимална ефикасност при оптимална безопасност.

 

След края на всяка тренировка със степер, предвиждайте фаза за връщане в състояние на покой (намаляване на натоварването), следвана от фаза за релаксация. Започвайте и завършвайте всяка тренировка със стречинг упражнения. Стречингът преди натоварване увеличава гъвкавостта и намалява риска от травми, а след натоварване отпуска мускулите и не позволява поява на мускулна треска. Изпълнявайте бавно всяко стречинг упражнение и задръжайте 30-60 секунди, като издишвате.

 

 

 

Mини степерът ви дава всичко необходимо за тонизиране на силуета и укрепване на мускулатурата. За още по-голям ефект можете да работите също за талията и коремната област, като завъртате ханша при всяко движение на степера. Вие сте на ход - стъпка по стъпка към желаната форма.

HAUT DE PAGE